Semesterfrukost; blåbärspaj

Idag hade jag tid på mig att göra frukost i lugn och ro så testade ett recept som en annan i semesterformen tagit fram. Jag gjorde om det lite för att passa mig men inte fullt så mycket. Mumsigt var det i alla fall!
 
Mixa 40g havregryn till ett mjöl. Vispa ihop ett ägg med 50g keso (nästa gång kommer jag även att lägga till 6g vaniljpulver whey protein för mer smak). Blanda ihop med mjölet och tillsätt ca 0,5dl vatten. Det ska bli som en smet. Tillsätt 40g blåbär och flytande ca 1tsk kokosolja i smeten, smörj även 1-2 små ugnsformar, beroende på storlek på formarna. In i ugnen på 225g i ca 10min tills dom fått fin färg och smeten stelnat. Servera med keso/kvargblandning (jag tog lindahls kvarg rabarber/jordgubbar) och Walden Farms blåbärssirap (dock inte med på bilden). 
Recept | | Kommentera |

Semester firas in med dressyrpass

Min fantastiska ponny, ryser varje gång jag ser han!
 
Klev av jobbet idag för att gå in i en 3 veckors lång semester! Firade först med ett 1,5h långt gympass (mer om det i eget inlägg) och sedan ett dressyrpass i kvällssolen. Känner att man verkligen måste ta vara på alla fina dagar när det går att rida ute och inte är för varmt för hästarna, speciellt när Lucifer är så pass känslig för värme som han är. I förrgår koncentrerade jag mig på travarbetet så tyckte att jag idag kunde jobba med galoppen. Väldigt grundläggande; raka och böjda spår, nyanseringar och enkla förvända galoppdelar. Han är inte riktigt stark i bakkärran än så galoppen blev lätt fyrtaktig men formen var trevlig, likaså arbetsviljan! Bara ut och galoppera mer i skogen, blanda med galoppjobb på banan och lite styrketräning med hjälp av bommar så kommer vi att vara fit for fight inför tävlingarna 15-16 augusti! Känns riktigt bra, vad roligt det är att rida!
Lucifer | | Kommentera |

Limefisk med potatisklyftor och spenatröra

Ikväll när jag lagade middag ville jag gå ifrån mina "standard-kryddor" och testa något nytt.
Det funkade fantastiskt bra och smakerna var outstanding! Något ni måste testa!
 
Limefisk
Stek alaska pollock i kokosolja. Pressa över en lime och krydda med ingefära och dill.
Vid vändning pressa över en till lime och krydda på samma sätt. Dom är klara när dom har fin färg.
 
Potatisklyftor
Skär potatisen i klyftor och behåll skalet. Krydda med svartpeppar, chilipulver och vitlökspulver. In i ugnen på 225 grader i 35min.
 
Servera med spenatröra (recept här), salladsblad och Walden Farms caesardressing. Mums!
Recept | | Kommentera |
Upp