Snart dags för skola

 
Träningen går bra, jag går mest bara och väntar på att Luciaformen ska börja så jag har ett mål att arbeta mot och regelbunden kontakt med min PT. Måste erkänna att jag inte vara lika strikt med kosten sedan Semesterformen tog slut men som alla säger; man måste njuta av det goda också! Men nu känner jag att min kropp mår inte bra av socker och gluten, så jag tänker ta bort det helt ur min kost. Jag blir seg i huvudet, kroppen sväller och magsmärtorna kommer med jämna mellanrum. Så vill jag inte leva, utan vill känna mig pigg och stark. Speciellt nu när skolan drar igång så vill jag ga 110% fokus för att suga åt mig av all kunskap så det är bara börja planera och förbereda matlådor!
 
Ikväll blir det benen som får sig en omgång, svetten kommer rinna fint!
Träning | | Kommentera |

Rida Msv C rörelser

 
Vi har inte ens kommit in i september och i redan i lördags var jag tvungen att raka Lucifer. Han svettas så kopiöst på ridpassen och då han är så känslig för värmen såg jag ingen annan lösning än att raka honom. Förra året blev det tre rakningar innan jul, undrar om vi slår det i år? ;)
Annars har han fått gått ute väldigt mycket i veckan och även någon vilodag har hunnits med. Igår däremot red jag dressyr i ridhuset och fokuserade väldigt mycket på Msv C-rörelserna. Det kändes fantastiskt bra, speciellt galoppen efter fått igenom lösgjordheten. Jag kunde inte sluta le när jag red och det var en otroligt bra start på dagen! I veckan blir det mycket också; idag har Klara honom och ska rida ut, imorgon hoppträning, onsdag blir det dressyr och på torsdag en lättare joggingtur utomhus. Jag åker till Göteborg på torsdagkväll så i helgen blir det en vilodag, longering och tömkörning för ponnyn. Fullt ös som vanligt! :)
Lucifer | | Kommentera |

Camillaträning med skolor

Foto: Klara Umegård
 
Dressyrträning idag, hade inte så höga förväntningar med tanke på veckan som varit. Det gick över förväntan kan man säga. Flytet vi hade i travarbete var helt magiskt! Arbetade med skolorna; först öppna i skritt, sedan öppna i trav, öppna i trav som övergår i en sluta på kvartslinjen och diagonalsluta. Det satt klockrent och vi lyckades bibehålla takt och tempo igenom! Styrkan kommer både hos häst och ryttare, tack gymmet för det ;)
 
Därefter kom hjärngympan för oss båda; en fyrkant där det var bakdelsvändningstänk i varje hörn. I skritten blev det smått kaos då Lucifer inte riktigt förstod vad som förväntades av honom så bara där tog det ett tag att lugna ner honom och få han förstå. Och få mig att förstå hur jag skulle göra med kroppen. När det väl satt skulle vi göra samma sak i galopp för att få han mer på bakbenen och hitta en bättre bärighet. Vissa galoppsprång var magiska, oj vilken galopp! Den ska vi jobba mer med att få fram. Hemläxa till om två veckor, bara köra på!
Allmänt | | En kommentar |
Upp