Rödbetsbiffar med klyftpotatis och sparris

Har länge haft rödbetor i kylskåpet men inte riktigt vetat vad jag ska gjort med dom men fick en idé häromdagen. Ååh, så gott det blev! Hade tyvärr lite färs så det ska inhandlas och en ny laddning ska göras!
 
Rödbetsbiffar
Använd rivjärn och riv ner råa rödbetor och lök i en bunke. Tillsätt rå färs och rör ihop, krydda med svartpeppar och paprikapulver. Lägg ner i en ugnssäker form och på slutet krydda över ingefära. Skiva potatisen till klyftor (jag tog både färsk och sötpotatis), lägg i en ugnssäkerform klädd i bakplåtspapper och krydda med svartpeppar, vitlökspulver och chilipulver. In i ugnen med båda formarna i 225 grader i ca 35min. Koka sparris i ca 10min och servera det till, även grönsallad och gurka.
 
Recept | |
Upp